Hoedt: "Van Basten zei: 'Ik doe het je niet meer na'"

27 april 2015, 10:02

Wesley Hoedt baarde opzien in de competitiewedstrijd tussen FC Twente en AZ. De centrale verdediger opende de score met misschien wel het mooiste doelpunt van het eredivisieweekend, een omhaal.

Hoedt bedacht zich geen moment toen hij de bal aangespeeld kreeg van Markus Henriksen: "Zo'n omhaal heb ik wel eens eerder gemaakt, maar dat was tijdens een training in de A1. Ik denk dat-ie toen hoog over ging. Nu zat de bal er lekker in. Terwijl ik op de grond viel, hoorde ik dat de bal erin ging. Heerlijk", lacht de aanwinst van Lazio op de site van AZ. "Met zo'n bal denk je eigenlijk niet na. Ik dacht: ik neem 'm gewoon in één keer."

Zijn doelpunt leverde Hoedt een fraai compliment op van zijn assistent-coach. "Marco van Basten zei in de rust tegen me: 'Ik doe 't je niet meer na.' Mooie opmerking." Overigens was de goal niet helemaal geluk. "Dat we deze corner zo uitvoerden, is geen toeval. Daar trainen we vaak op. Het was redelijk ingestudeerd."

Door de zege klimt AZ van de vijfde naar de vierde plek. "We zeiden net in de kleedkamer dat we ook nog derde kunnen worden. We hebben het alleen niet zelf in de hand. We geven de resterende twee wedstrijden vol gas om zo hoog mogelijk te eindigen. En als we dan alsnog derde worden, is dat mooi meegenomen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen