"Feyenoord krijgt er spijt van als ze Boëtius laten gaan"

27 april 2015, 10:38

Niet alleen over het nieuwe uittenue van Feyenoord, maar ook over de contractperikelen van Jean-Paul Boëtius heeft Willem van Hanegem een mening. De voormalig coach vindt het onbegrijpelijk dat de Rotterdamse club de 21-jarige vleugelaanvaller laat gaan. Boëtius wil zijn tot de zomer van 2016 lopende contract niet verlengen, waardoor Feyenoord de éénvoudig international komende zomer wil verkopen.

"Ik blijf me er aan storen hoe Feyenoord met Boëtius omgaat", laat Van Hanegem weten in zijn wekelijkse column in AD Sportwereld. "Hij wil nog niet tekenen, ja, vind je het gek? En dan gaan er ook nog mensen cynisch klappen voor Boëtius. Ik weet zeker dat dat geen echte Feyenoord-supporters zijn. Want die begrijpen wel dat hun club een grote fout maakt als ze Boëtius laten gaan. Daar krijgen ze spijt van. Nee, ze moeten lekker met Elvis Manu doorgaan. Dat gaat Feyenoord opbreken. Het was mooi dat Manu zijn ploeg in Europa hield, maar een speler die denkt dat twee behoorlijke acties in een hele wedstrijd genoeg zijn, snapt het niet."

Boëtius reageert in De Telegraaf koel op zijn naderende vertrek. "Ik ken de wetten van het voetbal en de technisch directeur. Maar ik ben voetballer voor mezelf, heb een paar jaren om te voetballen en dan moet je soms egoïstisch zijn. Hard? Zo is het voetbal. Zo ben ik zelf liever niet, maar als het moet, dan moet het."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen