'Stroman' Jansen slaat rol als 'td' bij FC Twente af

27 april 2015, 12:24

Michel Jansen was de belangrijkste kandidaat om de nieuwe technisch directeur van FC Twente te worden. Dat laat voorzitter Aldo van der Laan van de club uit Enschede weten. Jansen, vorig seizoen op papier de hoofdtrainer van het eerste elftal, liet echter weten geen interesse te hebben in de functie.

"We waren van plan om Michel door te schuiven, maar hij wilde graag actief blijven bij het eerste elftal", zegt Van der Laan in De Telegraaf. Jansen is één van de assistenten van coach Alfred Schreuder. Vorig seizoen waren die rollen omgedraaid, vooral omdat Schreuder toen nog niet de juiste papieren had om hoofdtrainer te mogen zijn. Om die reden werd Jansen als een soort stroman als hoofdcoach naar voren geschoven.

FC Twente zoekt voor de functie van technisch directeur een opvolger van Cees Lok. "De naam van Fred Rutten wordt vaak genoemd, maar hij heeft in de media aangegeven trainer te willen blijven", zegt Van der Laan over de zoektocht naar een kandidaat. Die zoektocht is volgens hem niet eenvoudig: "We zijn ons aan het oriënteren op mogelijke kandidaten. Dat is nog niet zo makkelijk, want veel gegadigden liggen elders vast."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen