Robben komt er weer aan: "Hij heeft weinig tijd nodig"

27 april 2015, 15:23

Bayern München treedt komende dinsdag in de halve finale van de DFB Pokal aan tegen Borussia Dortmund. In aanloop naar de kraker heeft de kersverse kampioen van Duitsland Arjen Robben weer verwelkomd op de groepstraining. Het is nog niet helemaal duidelijk of de Nederlandse flankenflitser dinsdag in actie komen.

"Arjen is geen joker, maar hij zal spelen als hij fit is", sprak coach Pep Guardiola op de persconferentie voor het fraaie bekeraffiche. Robben ontbrak de afgelopen weken wegens een buikspierblessure bij de Duitse recordkampioen. "We hebben zijn kwaliteiten wel nodig", aldus de Spaanse keuzeheer. "Hij heeft weer getraind en dat zag er goed uit. Hij heeft weinig tijd nodig om weer in het ritme te komen."

Ondertussen is Franck Ribéry nog geblesseerd. Met de Fransman gaat het wel wat beter, gaf Guardiola aan. Met Javi Martinez gaat het ook de goede kant op. Vleugelverdedigers Rafinha en Juan Bernat kampen nog wel met fysieke klachten en het is ook nog niet helemaal duidelijk of Bastian Schweinsteiger zal spelen. "Ik wacht de afsluitende training af. Er wordt veel gevraagd en daarom hebben we fitte spelers nodig", besluit Guardiola.

Bayern werd afgelopen weekend kampioen dankzij een 1-0 zege op Hertha BSC en een 1-0 nederlaan van VfL Wolfsburg bij Borussia Mönchengladbach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen