Trefzekere Miedema wacht spannende ontknoping met Bayern

27 april 2015, 19:08

Vivianne Miedema gaat met Bayern München een spannende ontknoping in de Frauen-Bundesliga tegemoet. Met nog één speelronde te gaan maken er drie ploegen kans op het kampioenschap. Wolfsburg gaat met 54 punten aan kop, Bayern en FFC Frankfurt volgen met respectievelijk 53 en 52 punten op de tweede en derde plaats.

De drie titelkandidaten maakten op de voorlaatste speeldag geen fout. Wolfsburg won met 0-4 bij SGS Essen, Frankfurt zegevierde thuis met dezelfde cijfers over Hoffenheim. Bayern triomfeerde met nog ruimere cijfers, de uitwedstrijd tegen Herforder SV werd afgesloten met een 6-0 overwinning. Miedema was één van de doelpuntenmaaksters voor Bayern.

In de laatste speelronde, over twee weken, speelt het nog ongeslagen Bayern thuis tegen subtopper SGS Essen, terwijl de twee concurrenten het tegen elkaar opnemen in Frankfurt.

Miedema maakte afgelopen zomer de overstap van SC Heerenveen naar Bayern München. De 18-jarige Hoogeveense speelde tot dusver zestien competitieduels voor haar Duitse club en kwam daarin zes keer tot scoren. Miedema had met zestien doelpunten een cruciaal aandeel in de kwalificatie van de Oranje Leeuwinnen voor het WK van komende zomer in Canada. Het wordt de eerste keer dat Nederland zal uitkomen op de mondiale titelstrijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen