Van der Vaart: "Ik ben nog steeds een topvoetballer"

27 april 2015, 19:35

Ajax lijkt er niet op te hoeven rekenen dat Rafael van der Vaart komende zomer terugkeert in de Amsterdam ArenA. De 32-jarige Nederlandse middenvelder neemt na dit seizoen afscheid van Hamburger SV en ziet voor zichzelf nog steeds een rol weggelegd in een 'topcompetitie'.

"Het liefst wil ik naar een topcompetitie. Als die niet komt, ga ik naar andere dingen kijken. Ajax? Daar denk wel over na. Maar ik ben al een keer teruggekeerd naar een oude club van me (HSV, red.) en dat is niet zo goed bevallen. Bovendien wil ik nog een paar jaar in het buitenland spelen. Waar, dat is voor mij ook nog een verrassing", zegt Van der Vaart tegen FOX Sports.

De 109-voudig international van Oranje verliet Tottenham Hotspur in de zomer van 2012 om terug te keren bij Hamburger SV, maar een succes werd dat niet. Dit seizoen wordt er, net als vorige jaargang, een felle degradatiestrijd gevoerd door die Rothosen. "De laatste twee jaar zijn heel zwaar geweest door het vechten tegen degradatie. Ik ben toe aan een andere uitdaging", legt Van der Vaart zijn beslissing om te vertrekken bij HSV uit. "Ik voel me top en kan nog op topniveau mee. Ik ben nog steeds een topvoetballer."

Van der Vaart heeft zelfs het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. Zijn laatste interland dateert van november 2013, een oefenwedstrijd tegen Colombia (0-0). "Oranje is niet afgelopen", stelt de middenvelder. "Ik geloof daar nog honderd procent in. Ik moet voor een mooie club kiezen. Als ik daar succes heb, maak ik weer een kans in het Nederlands elftal. Als ik de pannen van het dak had gespeeld bij HSV, had ik er ook gewoon steeds bij gezeten. Ik heb wel eens gebeld met bondscoach Guus Hiddink. In het begin was ik licht geblesseerd en daarna ben ik niet meer opgeroepen. Dat ga ik omkeren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen