Bournemouth officieus zeker van unieke promotie

27 april 2015, 22:42

Officieel is het nog niet helemaal, maar het heeft er alle schijn van dat AFC Bournemouth volgend seizoen voor de eerste keer in de 116-jarige clubgeschiedenis in de hoogste divisie van de Engelse voetbalpiramide actief is, dankzij een 3-0 thuiszege op Bolton Wanderers.

Met nog één speelronde te gaan staat Bournemouth tweede in het Championship, met een voorsprong van drie punten op nummer drie Middlesbrough. Dat team kan dus nog op gelijke hoogte komen, maar het doelsaldo van Bournemouth is superieur aan dat van Boro: +50 om +31. En dus werd er vanavond al groots feest gevierd in het Goldsands Stadium. Na het laatste fluitsignaal renden de supporters massaal het veld op. Hun favoriete club was in het seizoen 2008/2009 nog een laagvlieger in de League Two, het vierde profniveau van Engeland.

De top-twee van het Championship promoveert rechtstreeks naar de Premier League, de nummers drie tot en met zes spelen play-offs voor het laatste ticket. Watford verzekerde zich afgelopen weekend al van promotie naar het hoogste niveau. Die ploeg verdedigt in de laatste speelronde één punt voorsprong op Bournemouth.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen