Haller is helder: "Wil heel graag bij FC Utrecht blijven"

28 april 2015, 07:37

Met twee doelpunten was Sébastien Haller tegen Go Ahead Eagles (0-2)- niet voor het eerst dit seizoen- belangrijk voor FC Utrecht. De Franse spits scoorde al tien keer sinds hij in de winterstop op huurbasis overkwam van AJ Auxerre. FC Utrecht heeft de optie om hem definitief over te nemen en Haller hoopt dat dit gaat gebeuren. In Stadion Galgenwaard ligt een contract voor vier seizoenen voor hem klaar.

In De Telegraaf is Haller duidelijk over zijn ambitie om in de Domstad te blijven. "Ik wil heel graag bij FC Utrecht blijven. Hun voorstel ga ik niet weigeren. Ik wil hier ook volgend seizoen spelen, doelpunten maken en het vertrouwen van de mensen bij Utrecht terugbetalen. Dat vind ik niet meer dan normaal", stelt hij.

FC Utrecht moet de optie tot koop in het huurcontract van Haller voor 1 mei lichten, met de transfer zou een bedrag van ongeveer 800.000 euro gemoeid zijn. Haller benadrukt dat hij dolgelukkig is in Utrecht, want in Auxerre was de Franse jeugdinternational wegens een gebrek aan speeltijd zijn zelfvertrouwen verloren: "Het voelt echt als een bevrijding. Zeker een aanvaller heeft dat nodig om te kunnen scoren. De overstap naar Utrecht heeft mij erg goed gedaan. Scoren is een onderdeel van je talent, maar je moet er elke dag aan werken. Ik wil steeds weer progressie boeken en wil geen spijt krijgen van de dingen die ik niet heb gedaan."

De manier van voetballen in de Eredivisie bevalt de spits goed: "De aanvallende stijl is voor een spits altijd plezierig. Je krijgt als aanvaller meer kansen in een wedstrijd. Het zijn open wedstrijden in Nederland, met tegenstanders die graag willen voetballen. Dat zorgt voor veel ruimte. Het is mogelijk om hier op elk moment te scoren. Verder wil ik een zo compleet mogelijke aanvaller worden. Dit is voor mij een enorme kans."

"We staan met FC Utrecht niet op de plaats die we verdienen. We hadden met ons spel meer wedstrijden moeten winnen, maar we leren iedere keer weer. Ik ontwikkel mij nog steeds en pas heel goed bij de speelstijl van FC Utrecht. Ik kijk uit naar volgend seizoen en wil dan laten zien dat ik nog meer in mijn mars heb."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen