Klopp: "Wie beker wil winnen, moet Bayern verslaan"

28 april 2015, 09:34

Om het tijdperk-Jürgen Klopp met eremetaal af te sluiten moet Borussia Dortmund dit seizoen de Duitse beker winnen. Eenvoudig gaat dat niet worden, want bij de loting voor de halve finale rolde een uitwedstrijd tegen Bayern München uit de koker. Op papier de zwaarst mogelijke loting, maar coach Klopp treurt niet.

De flamboyante coach, die eerder deze maand aankondigde dat hij de club komende zomer verlaat, ziet een mooie uitdaging in het duel met Bayern. "Wie de DFB Pokal wil winnen, moet Bayern München verslaan. Zo simpel is het. Het maakt dan niet uit of het in de halve finale of de finale is", redeneert hij eenvoudig.

Voor Dortmund staat bijzonder veel op het spel in de halve finale, vanavond (dinsdag) in de Allianz Arena. De beker is niet alleen de laatste kans op een prijs, maar ook op een Europa League-ticket. Verliest het, dan moet Borussia Dortmund het in het seizoen 2015/2016 zonder Europees voetbal stellen. "Maar ik geloof niet dat er meer druk op deze wedstrijd staat, dan anders. Meer dan honderd procent geven kan niet", aldus Klopp.

De halve finale tussen Bayern München en Borussia Dortmund begint vanavond om 20.30 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen