Inter boekt belangrijke zege bij negental Udinese

Ger
29 april 2015, 00:01

Internazionale heeft prima zaken gedaan in de jacht op Europees voetbal. De club uit Milaan boekte een 1-2 overwinning op het veld van Udinese. De thuisploeg incasseerde twee rode kaarten.

Udinese moest nog voor de pauze met een man minder verder. Maurizio Domizzi kreeg in de veertigste minuut zijn tweede gele kaart van de avond. Kort na de hervatting slikte Emmanuel Agyemang-Badu een directe rode prent door volledig door het lint te gaan tegen scheidsrechter Gianluca Rocchi. Op dat moment was de stand 1-1. Mauro Icardi had Inter in de tweede helft vanaf de strafschopstip op voorsprong gezet. Antonio Di Natale herstelde kort daarop het evenwicht.

Inter verzekerde zich tegen negen man alsnog van de volle winst. Lukas Podolski zorgde voor de 1-2. Udinese kwam met een slotoffensief nog in de buurt van de 2-2, maar verdere doelpunten bleven uit. Inter staat zevende in de Serie A met 48 punten, één minder dan Fiorentina, dat op dit moment een ticket voor de Europa League in handen heeft.