Bayern faalt hopeloos vanaf elf meter tegen Dortmund

Ger
28 april 2015, 23:27   Bijgewerkt: 29 april 2015, 00:06

Bayern München loopt dit seizoen de 'dubbel' in Duitsland mis. De kersverse kampioen van de Bundesliga verloor in de eigen Allianz Arena de halve finale van de DFB Pokal tegen Borussia Dortmund. Een dramatische penaltyreeks deed Bayern uiteindelijk de das om.

Robert Lewandowski had de thuisploeg na bijna een half uur spelen op voorsprong gezet. De Pool trof aanvankelijk de paal, maar sloeg in de rebound alsnog toe. Die treffer bleek evenwel niet voldoende om de finaleplaats veilig te stellen. Pierre Emerick Aubameyang tekende een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd uit het niets voor de gelijkmaker. De 1-1 was zuur voor Bayern, dat eerder in de tweede helft een terechte penaltyclaim na een handsbal van Marcel Schmelzer zag worden afgewezen.

Kort na de treffer van Aubameyang moest Arjen Robben weer naar de kant. De Oranje-international vierde in de 69ste minuut zijn rentree nadat hij ruim een maand had moeten herstellen van een buikspierblessure. Zijn comeback liep echter uit op een drama. Robben kreeg al snel last van nieuw fysiek ongemak en liet zich noodgedwongen aflossen door Mario Götze.

In de noodzakelijk geworden verlenging vielen geen doelpunten meer, waardoor het aankwam op strafschoppen. Bayern faalde vervolgens volledig vanaf elf meter. Van de vier pogingen van de Rekordmeister ging er geen enkele raak. Philipp Lahm en Xabi Alonso gleden uit en zagen hun inzet naast gaan, de pingel van Götze werd gestopt en Manuel Neuer schoot tegen de lat.

Bij Dortmund miste Mats Hummels vanaf de penaltystip, maar uiteindelijk bleken slechts twee benutte strafschoppen voldoende voor de bezoekers om de finale te bereiken. Trainer Jürgen Klopp krijgt zo een uitgelezen kans om met een prijs te vertrekken bij BVB. De tegenstander komt uit de andere halve finale tussen Arminia Bielefeld en VfL Wolfsburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen