Siem gunt het Luuk: "Hij verdient het kampioenschap"

29 april 2015, 08:20

Na een aantal moeizame seizoenen is Luuk de Jong dit seizoen tot bloei gekomen bij PSV. Dit tot vreugde van zijn broer Siem de Jong, die de verrichting van de spits van de landskampioen nauwlettend in de gaten heeft gehouden. Siem draagt zijn oude club Ajax uiteraard een warm hart toe, maar gunt zijn broer wel het kampioenschap. "Hij verdient dit."

"Aan het begin van het seizoen, toen hij een aantal duels niet scoorde, merkte ik dat er aan hem werd getwijfeld", zegt Siem de Jong in De Telegraaf. "Maar vanaf de eerste dag bij PSV zag ik hoe sterk hij aan de bal was. Ik zag dat hij juist door zijn ervaring in de Bundesliga en in Engeland enorm gegroeid is", aldus de speler van Newcastle United, die afgelopen weekend zijn rentree maakte na langdurig blessureleed.

Siem vindt het mooi dat de kwaliteiten van Luuk eindelijk weer naar voren komen. "Luuk heeft voordat hij bij PSV kwam twee moeilijke jaren gehad. Bij Borussia Mönchengladbach is het niet gegaan zoals hij wilde. Bij Newcastle beleefde hij op huurbasis ook een moeilijke tijd. Uiteindelijk is zijn keuze voor PSV een uitstekende geweest. Hij heeft volop gescoord en heeft een titel achter zijn naam", stelt Siem.

Waar Luuk niet slaagde bij Newcastle, hoopt Siem wel door te kunnen breken op St. James' Park. Bij The Magpies spreekt men vol lof over de Nederlander, maar door blessures heeft hij nog weinig kunnen laten zien. Toch wilde manager Alan Pardew, die halverwege het huidige seizoen vertrok, Siem heel graag hebben. Hij stuurde zelfs berichtjes via Vurnon Anita. "Het zou mooi zijn geweest als Luuk en ik hier samen zouden spelen. Luuk zei tegen mij: 'Doe het nu maar. Het is een mooie club'. Ook al ging hij er weer weg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen