De Jong heeft doel: "Eindtoernooi meemaken met Oranje"

29 april 2015, 09:18

Siem de Jong kan eindelijk weer vooruit kijken. De middenvelder annex aanvaller maakte vorig jaar zomer de overstap van Ajax naar Newcastle United, maar heeft nog amper kunnen spelen wegens blessureleed. Afgelopen weekend maakte hij zijn rentree tegen Swansea City (2-3 verlies) en hij wist meteen alweer te scoren. De Jong hoopt dat hij steeds sterker zal worden en dat hem dat uiteindelijk weer naar het Nederlands elftal zal brengen.

Het WK in Brazilië moest De Jong wegens de fysieke ellende laten schieten. De zesvoudig international van Oranje hoopt daarom dat hij zijn opwachting kan maken op het EK 2016 in Frankrijk. Zo'n prestatie als in Brazilië, dat wil hij graag meemaken. "Ik vond het prachtig voor de jongens en ook heel knap, Ik weet wat mijn doel is: een heel jaar bij Newcastle laten zien dat ik ook in de Premier League een goede rol op tien kan vervullen. Dat is de enige manier om terug te keren in Oranje", zegt de oud-Ajacied in De Telegraaf.

"Een eindtoernooi meemaken is mijn grote uitdaging", stelt De Jong. "Sneijder en Van der Vaart worden ouder, die vallen door hun leeftijd een keer af. Ik moet zorgen dat ik zo goed word dat de bondscoach me dan een kans geeft. Uitgedaagd worden in de zwaarste competitie ter wereld is een van de redenen dat ik deze transfer heb gemaakt. Hier hoop ik nog beter te worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen