Real en Atlético moeten ook vrezen voor transferverbod

29 april 2015, 10:28

In navolging van FC Barcelona hangt ook Real Madrid en Atlético Madrid een transferverbod boven het hoofd. Dat melden Spaanse media. De Madrileense voetbalgrootmachten hebben volgens de FIFA systematisch de regels omtrent het aantrekken van minderjarige spelers overtreden. Er wordt gezegd dat zowel Real als Atlético de komende twee transferperiodes niet de transfermarkt op mag gaan.

De sanctie lijkt volgens radiostations Cadena SER en Cadena COPE precies op die van Barça. De Catalanen mogen tot januari 2016 geen spelers kopen, vanwege het niet naleven van de FIFA-regels. Naar verluidt heeft de Spaanse voetbalbond al een bericht gekregen met daarin de mededeling van de straf voor Real en Atlético. De volgende stap is het informeren van de clubs.

De Madrileense ploegen kunnen dus een forse straf tegemoet zien. Bij meerdere minderjarige spelers zouden ze zich niet aan de regels gehouden hebben, waaronder de zoons van clubicoon Zinédine Zidane bij Real Madrid. Het lijkt erop dat de clubs uit de Spaanse hoofdmacht een transferban voor twee periodes opgelegd krijgen, maar dat is nog niet helemaal duidelijk. Zou dat het geval zijn, dan kunnen Real en Atlético tot juni 2016 geen aanwinsten kopen.

In januari kwam al naar buiten dat de transferactiviteiten van beide clubs onderzocht werden. Ondertussen wordt er ook onderzoek gedaan naar clubs als Getafe en Villarreal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen