Lodeweges optimistisch: "Voor niemand bang in play-offs"

29 april 2015, 13:24

Sinds afgelopen weekend is het zeker dat sc Heerenveen na het reguliere eredivisieseizoen zal deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal. Coach Dwight Lodeweges heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg een Europees ticket zal bemachtigen. "Als we de laatste twee duels goed afsluiten en we blijven fit, maken we zeker kans", zegt hij via de officiële clubkanalen.

Het lijkt erop dat Heerenveen het in de play-offs zal opnemen tegen Vitesse, AZ, PEC Zwolle of FC Groningen. "In de competitie hebben we twee keer van AZ gewonnen en van PEC, Vitesse, Groningen pakken we vier punten. Waarom zouden we dan niet kunnen winnen. Natuurlijk is de play-offs een ander verhaal, maar we hoeven voor niemand bang te zijn", aldus Lodeweges.

Voor de play-offs speelt Lodeweges nog tegen Go Ahead Eagles en FC Twente. "Het is niet zo dat we nu maar wat kunnen lanterfanten en over twee weken op een knop drukken en weer goed spelen, zo werkt het niet", stelt de oefenmeester, die het lekker vindt dat zijn ploeg straks een weekend rust heeft vanwege de bekerfinale tussen PEC en Groningen. "Zeker jongens als Thern en Larsson die al anderhalf jaar spelen, kunnen een beetje rust goed gebruiken. Op de momenten dat we wel trainen geven we gas, zodat we straks optimaal voorbereid aan de play-offs kunnen beginnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen