Jans gunt het Groningen: "Maar onszelf net iets meer"

29 april 2015, 16:39   Bijgewerkt: 30 april 2015, 12:44

Vorig jaar schreef PEC Zwolle geschiedenis, door voor de eerste keer in de clubhistorie de KNVB Beker in de wacht te slepen. Een ongekende prestatie voor de Overijsselse club, maar komende zondag kunnen de Zwollenaren het kunstje nog een keer flikken. Als de bekerfinale tegen FC Groningen in de Rotterdamse Kuip gewonnen wordt, dan is de tweede bekerwinst op rij een feit. Ongelofelijk, beseft trainer Ron Jans, die zijn ploeg klaarstoomt voor de droomfinale tegen zijn oude liefde.

Vorig jaar denderden De Blauwvingers in de finale met 5-1 over Ajax heen. Jans probeert zijn ploeg net als toen zo goed mogelijk te inspireren en te motiveren, maar zijn gevoel bij de finale is niet helemaal hetzelfde. "Het is toch anders", geeft hij aan. "Toen was ik echt alleen maar bezig met hoe we dingen moesten aanpakken voor de finale, nu besef ik meer dat het geweldig is om zoiets mee te maken. De uitslag is uiteraard de bepalende factor, maar ik kan er nu wel meer van genieten."

Het bekersprookje van PEC Zwolle blijft maar voortduren. In 2013 werd de halve finale bereikt, vorig jaar was er de indrukwekkende bekerwinst en nu mag de club dus weer naar De Kuip. Het leeft enorm, ziet Jans aan alles. "Ik kwam dinsdagochtend voor de training aan bij het stadion en zag dat er een rij mensen stond, in de hoop om nog een kaartje te kunnen halen. Je merkt aan alles dat het leeft. Als je over straat loopt, dan schiet iedereen je even aan. Je hoeft niet gemotiveerd te worden voor zo'n wedstrijd, dat doet de omgeving wel."

Er wordt gezegd dat Groningen momenteel in een betere vorm steekt dan PEC Zwolle. "Maar dat valt wel mee", vindt Jans. "Als je kijkt naar afgelopen weekend, dan had Groningen een licht plusje ten opzichte van Feyenoord (1-1) en dan hadden wij een dikke plus voor een prima wedstrijd tegen Ajax. Als je kijkt naar de laatste twee maanden, dan is Groningen wel iets beter in vorm dan wij. Maar het verschil is niet heel groot", schat Jans in.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen