Hoe komt het nieuwe PSV-shirt eruit te zien?

1 mei 2015, 10:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor het eerst sinds de invoering van shirtsponsoring in de Eredivisie speelt PSV vanaf de zomer van 2016 zonder de naam van Philips op de borst. Maar er verandert meer op het shirt van de landskampioen, want ook Freo beëindigt de sponsoring.

Freo staat sinds de zomer van 2011 op de achterkant van het PSV-shirt. "Dit sponsorschap is een prachtige kans voor Freo. De visie van Freo, gewoon doen over lenen omdat het nu eenmaal de gewoonste zaak van de wereld is, werkt", sprak Jan Kusters, lid van de Raad van Bestuur van De Lage Landen, waar Freo onder valt, destijds weten. "Freo heeft zich met haar no-nonsense aanpak en eerlijke, lage tarieven de laatste jaren sterk ontwikkeld en krijgt erkenning als beste kredietverstrekker. Nu willen we nog verder groeien. Met onze naam op de spelersshirts van PSV zijn we straks prominent zichtbaar in miljoenen Nederlandse huishoudens."

In de vier jaar dat Freo shirtsponsor van PSV was, lanceerde het enkele opvallende en succesvolle initiatieven. Zo werd de campagne 'Leen League' genomineerd voor een ADCN Lamp, een prestigieuze reclameprijs. Ook werd de 'Freo Fan Challenge' in het leven geroepen voor PSV-fans, die hiermee een plekje konden verdienen in het 'Freo FC'-team, dat in mei 2012 een wedstrijd speelde tegen Legendary PSV. Freo FC werd in dat duel getraind door Hans van Breukelen, de PSV-fans namen het op tegen onder meer Ernest Faber, Mateja Kezman, Arnold Bruggink en cultheld Berry van Aerle. De wedstrijd eindigde in 9-5 voor Legendary PSV.

Freo verdwijnt komende zomer van het shirt, Philips een jaar later. In twee jaar tijd krijgt het shirt van de kersverse landskampioen dus een compleet nieuwe 'look'. We zijn benieuwd!

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen