Valencia loopt in 'rood' duel bij Rayo Vallecano averij op

30 april 2015, 21:57   Bijgewerkt: 30 april 2015, 22:09

Valencia heeft nagelaten om afstand te nemen van Sevilla FC in de strijd om plaats vier in de Primera División. De ploeg speelde vanavond in Madrid met 1-1 gelijk tegen middenmoter Rayo Vallecano en staat daardoor in punten gelijk met concurrent Sevilla. In de clash met Rayo vielen overigens twee rode kaarten, voor beide teams één. 

De club uit de sinaasappelstad wist dat het moest winnen om weer afstand te nemen van Sevilla, dat woensdag met 1-3 won van SD Eibar. De druk zat er dus bij Valencia, dat al na twintig minuten een enorme dreun te verwerken kreeg. Doelman Diego Alves ging op afschuwelijke in de fout en liet een op het oog simpel te keren schot van Adri Embarba glippen: 1-0. 

Het duurde daarna lang voordat de bezoekers de balans in het duel herstelden. In de 66ste minuut nam Dani Parejo de 1-1 voor zijn rekening, door een vrije trap op prachtige wijze te benutten. Kort daarvoor werd Rayo-speler Jorge Marcillo met rood van het veld gestuurd. Na de treffer van Parejo ging Valencia wel op jacht naar de winnende, maar ook die ploeg kreeg in de 77ste minuut een rode kaart. Rodrigo Moreno werd door de arbiter van het veld gestuurd, waardoor het in het laatste kwartier tien tegen tien was in Madrid. In die minuten werd er door beide teams niet meer gescoord. Voor Rayo is het gelijke spel pas de tweede remise dit seizoen. 

Door de puntendeling staat Valencia wel weer vierde, met evenveel punten als Sevilla, dat een minder doelsaldo heeft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen