Napoli lijkt plek twee te kunnen vergeten na afgang bij Empoli

30 april 2015, 22:41   Bijgewerkt: 30 april 2015, 22:54

Napoli hoopte na de zege van afgelopen weekend op Sampdoria nog stiekem op het behalen van plaats twee in de Serie A, maar de club lijkt dat na vanavond op haar buik te kunnen schrijven. De formatie van Rafael Benitez verloor vanavond (donderdag) met 4-2 van laagvlieger Empoli, dat met rust al een dik verdiende 3-0 voorsprong te pakken had. In het duel vielen maar liefst drie eigen doelpunten.

Empoli, dat door zege afstand neemt van de rode degradatiezone, wervelde in het eerste bedrijf langs het teleurstellende Napoli. Al na acht minuten stond de 1-0 op het scorebord, door toedoen van Massimo Maccarone. Het apathische Napoli keek toe en liet Empoli haar gang gaan. Dat leidde tot een 3-0 ruststand. In de 43ste minuut werkte Miguel Britos de bal in eigen doel en verdubbelde daarmee de score. Twee minuten daarna kreeg Riccardo Saponara de handen op elkaar, door met een prachtige omhaal voor de 3-0 te zorgen.

Door de duidelijke stand voor de doelwissel wist Napoli al dat het ging verliezen bij Empoli. Toch rechtte de ploeg nog wel de rug, door in de 64ste minuut terug te komen tot 3-1. Het had daar wel de hulp van Empoli-speler Vincent Laurini voor nodig, hij werkte de bal in eigen doel. Van een slotoffensief kwam het niet meer bij Napoli, dat zelf nota bene voor de 4-1 achterstand zorgde. Verdediger Raul Albiol was in de 81ste minuut de derde speler van de avond die een bal achter zijn eigen doelman in het doel werkte. In de negentigste scoorde Marek Hamsik nog de 4-2, maar die treffer was er enkel één voor de statistieken.

Bij Napoli begon Dries Mertens in de basis, Jonathan De Guzman ontbrak in de wedstrijdselectie.