Overlijden Mertens werpt grauwe deken over zege Gent

30 april 2015, 23:56

AA Gent boekte vanavond (donderdag) een belangrijke zege op Anderlecht in de strijd om de titel in de Belgische Pro League, maar reden om de polonaise te lopen was dat niet. In het kamp van de ploeg die met 2-1 won van Anderlecht werd de zege gelaten gevierd. Dit vanwege het overlijden van Lokeren-speler Gregory Mertens eerder vandaag (donderdag).

Het duel leek in 1-1 te eindigen, maar invaller Renato Neto schonk Gent met een kopbal in blessuretijd alsnog aan de zege. Toch was coach Hein Vanhaezebrouck gelaten in gesprek met Sporza na de wedstrijd. "Uiteraard zijn we blij, maar niet uitgelaten. Ik moet een pluim geven aan Sven Kums (de neef van Gregory Mertens). We wisten niet of het zou gaan voor hem, maar hij heeft zijn job als aanvoerder uitstekend gedaan", zegt de trainer over de oud-speler van sc Heerenveen.

"Iedereen in mijn groep was aangeslagen door de dood van Mertens. We hebben erover gesproken en het enige dat wij konden doen was zo positief mogelijk spelen", zegt de trainer, die tevreden is over het spel van zijn team. "We begonnen goed, maar Anderlecht kwam in de match in de eerste helft en liet verschillende kansen onbenut. We kwamen goed uit de kleedkamer, maar dan zag je de power van Anderlecht. We moeten toegeven dat het ook meezat. Anderlecht kreeg veel kansen, maar vergat het af te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen