Özbiliz verdenkt coach van racisme en krijgt boete

1 mei 2015, 08:16

Aras Özbiliz heeft voor opschudding gezorgd in Rusland. De 25-jarige middenvelder beticht zijn coach bij Spartak Moskou, de Zwitser Murat Yakin, van racisme omdat hij is teruggezet naar het tweede elftal. Yakin heeft Turkse roots, Özbiliz is afkomstig uit Armenië. Die twee landen staan politiek gezien op gespannen voet met elkaar.

Özbiliz deed zijn uitlatingen in de Russische krant Sport Express en zal vanwege zijn woorden een boete opgelegd krijgen van Spartak Moskou, waar ook de Nederlander Quincy Promes onder contract staat. Özbiliz baseerde zijn uitspraken mede op het feit dat hij het slechte nieuws van Yakin op 24 april te horen kreeg, dat is de dag van de Armeense genocide in 1915.

Özbiliz, in het verleden actief bij Ajax, is naar eigen zeggen verkeerd geciteerd door de journalist. "Veel spelers begrijpen niet waarom ik ben teruggezet naar het tweede elftal. Het antwoord heb ik niet, maar misschien is het omdat ik Armeens ben en de coach Turks", zou Özbiliz hebben gezegd.

Spartak-directeur Roman Askhabadze heeft inmiddels met Özbiliz gesproken over diens interview. "Het was een moeilijk gesprek", aldus de beleidsmaker in Armeense media. "Hij heeft toegegeven een fout te hebben gemaakt, het waren de emoties. Daarnaast is hij naar eigen zeggen verkeerd geciteerd. Hoe dan ook, hij zal een straf accepteren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen