Aanklager stelt vooronderzoek in naar protesten bij Twente

1 mei 2015, 13:40

FC Twente heeft een vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal aan haar broek, naar aanleiding van de incidenten die afgelopen zondag hebben plaatsgevonden in en rondom De Grolsch Veste, voor, tijdens en na de thuiswedstrijd tegen AZ (0-2 verlies).

"Het vooronderzoek heeft onder andere betrekking op het afsteken van vuurwerk, het zichtbaar zijn van spandoeken met kwetsende teksten, het uiten van kwetsende spreekkoren, het zoeken van de confrontatie met de ME en het binnendringen van het stadion door een aantal supporters na afloop van de wedstrijd", meldt FC Twente in een verklaring op de clubwebsite.

De supporters van  FC Twente maakten tegen AZ hun onvrede kenbaar over hoofdcoach Alfred Schreuder. De clubleiding was op de hoogte van het feit dat er actie gevoerd zou worden, al riep zij de fans wel op het netjes te houden. De aanklager wil nu weten welke maatregelen vooraf, tijdens en na afloop van de wedstrijd zijn genomen om deze zaken te voorkomen of te beëindigen en welke sancties zijn opgelegd naar aanleiding van de incidenten.

Er loopt inmiddels ook een strafrechtelijk onderzoek naar de gebeurtenissen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen