PSG-fans slepen UEFA voor rechter om Financial Fair Play

1 mei 2015, 18:02

Supporters van Paris Saint Germain hebben de UEFA voor de rechter gesleept. Ze zijn het niet eens met de Financial Fair Play-regels van de Europese voetbalunie en eisen per persoon 500 euro morele schadevergoeding, schrijft het Belgische persbureau Belga.

De Financial Fair Play-regels houden onder meer in dat de uitgaven van een club de inkomsten niet mogen overtreffen. Bepaalde kosten worden echter buiten beschouwing gelaten en dat schiet de protesterende fans in het verkeerde keelgat. Zij zijn van mening dat er sprake is van 'competitievervalsing'.

In mei vorig jaar kreeg Paris SG 60 miljoen euro boete omdat het zich niet aan de Financial Fair Play-regels had gehouden. De protesterende supporters stellen dat zij hier zwaar onder hebben geleden en willen geld zien van de UEFA, omdat deze instantie 'het voetbalspel dat ze moeten aanschouwen in het stadion negatief beïnvloed zou hebben'. Eén fan eist zelfs 5.312 euro vanwege de gestegen seizoenkaartprijzen. De PSG-supportersvereniging vraagt 10.000 euro van de UEFA, die nog niet op de zaak heeft gereageerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen