Advocaat: "Niet opnieuw een 8-0 nederlaag"

Ger
1 mei 2015, 20:29

Dick Advocaat krijgt zaterdag met Sunderland bezoek van het Southampton van coach Ronald Koeman. De eerdere onderlinge competitiewedstrijd liep dit seizoen uit op een regelrechte afgang voor The Black Cats. Onder leiding van Gus Poyet, de voorganger van Advocaat, verloor Sunderland met maar liefst 8-0. De Hagenaar, sinds anderhalve maand in dienst bij de laagvlieger, wil zijn club graag aan revanche helpen.

"Ik beloof dat we niet opnieuw met 8-0 zullen verliezen", grapte Advocaat tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel in het eigen Stadium of Light. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal heeft de beelden van het pak slaag tegen Southampton inmiddels uitgebreid bekeken. "We gaven de doelpunten wel heel makkelijk weg. Ik zag de spelers veelvuldig fouten maken. Ik wist niet dat je als ploeg in één wedstrijd zo vaak de mist in kon gaan. Dat gaan we niet opnieuw doen."

Sunderland kan een overwinning op Southampton goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Advocaat bezet momenteel een positie in de gevarenzone. De achterstand op de 'veilige' zeventiende plaats is slechts een puntje. Southampton doet nog volop mee om de Europese tickets. De formatie van Koeman staat een punt achter op concurrent Tottenham Hotspur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen