Overname AC Milan komt dichtbij: "Details uitwerken"

2 mei 2015, 13:42   Bijgewerkt: 2 mei 2015, 14:17

De overname van AC Milan door de Thaise zakenman Bee Taechaubol komt steeds dichterbij. Vandaag (zaterdag) zat voorzitter Silvio Berlusconi in Milaan om tafel met 'Mr Bee', die de in verval geraakte topclub weer naar de landelijke en Europese top wil stuwen. Berlusconi is positief over de Thai en zegt dat de kans groot is dat de Italiaan toch voorzitter blijft van de club.

"Ik hoop dat we snel tot een akkoord komen", zegt Taechaubol in gesprek met Football Italia. "Tot nu toe verloopt alles goed en ik ben blij dat de voorzitter mij heeft uitgenodigd en positief is over het feit dat ik een rol ga bekleden bij de club. Er zijn nog enkele zaken en details die we uit moeten werken", aldus de Thai, die AC Milan 'de mooiste club' noemt.

Berlusconi is zeer te spreken over het onderhoud dat hij vandaag had met de zakenman. "We hebben een meeting gehad en gaan snel weer om tafel. Het gaat uiteraard om de toekomst van AC Milan. Mijn belang is dat de fans van de club de garantie krijgen dat we met de nieuwe situatie weer de weg omhoog inslaan", aldus de voorzitter, die zeer te spreken is over Taechaubol. "Mr Bee is een erg serieus persoon. We zijn vrienden geworden en hopen goede zaken voor de club te kunnen doen. Ik wil hem danken voor wat hij doet. Deze situatie zal AC Milan, het grootste merk in de voetbalwereld, helpen om naam te maken in de oosterse wereld."

Berlusconi hoopt voorzitter te kunnen blijven van de huidige nummer tien van de Serie A. "Er is een kans dat ik 51 procent van de aandelen kan houden. Ik zal dus president blijven van de club."

Mocht Taechaubol de club daadwerkelijk kopen, dan zijn beide Milanese topclubs in Aziatische handen. De Indonesiër Erick Thohir is al eigenaar van Internazionale.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen