Huntelaar draagt bij aan zege op Stevens, scorende Dost gelijk

2 mei 2015, 17:24   Bijgewerkt: 2 mei 2015, 18:01

Schalke 04 heeft op de valreep een overwinning geboekt op het VfB Stuttgart van Huub Stevens. Schalke won met 3-2, mede door twee doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar, die na een doelpuntloze periode van 1196 minuten het net weer eens vond in de Bundesliga. Bas Dost was vandaag (zaterdag) eveneens trefzeker. Hij scoorde één keer voor VfL Wolfsburg, dat teleurstellend met 2-2 gelijkspeelde tegen Hannover 96.

Schalke en Stuttgart waren allebei wel toe aan een positief resultaat. Schalke won in de laatste zes duels niet één keer, waardoor deelname aan de Europa League op losse schroeven was komen te staan. Stuttgart gaf vorige week een 2-0 voorsprong weg tegen SC Freiburg en was daardoor de nieuwe hekkensluiter van de Bundesliga. Vanmiddag begon de ploeg van Huub Stevens, die zelf jarenlang coach was van Schalke, slecht aan het uitduel. Al na negen minuten keken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan.

Dat doelpunt werd gemaakt door Klaas-Jan Huntelaar, die daarmee een einde maakte aan zijn doelpuntendroogte van bijna 1200 minuten. Hij scoorde voor vandaag op 29 november 2014 voor het laatst. Schalke leek een gemakkelijke middag tegemoet te gaan, maar Stuttgart herstelde zich uitstekend en kwam via Martin Harnik al in de 22ste minuut op gelijke hoogte. De Oostenrijker was trefzeker met een fraaie lob. Een tegenslag voor Schalke, dat kort na rust een nieuwe dreun kreeg van de ploeg van Stevens. Filip Kostic, oud-speler van FC Groningen, zette de bezoekers in de 52ste minuut op voorsprong.

SC Paderborn heeft uitstekende zaken gedaan in de kelder van de Bundesliga. De promovendus, die als nummer zeventien aan deze speelronde begon, zegevierde vanmiddag met 1-2 bij SC Freiburg. De thuisclub kwam via een goal van Nils Petersen nog wel aan de leiding, maar twee late treffers van Lukas Rupp hielpen de bezoekers een de overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen