Virgil van Dijk pakt landstitel nummer 46 met Celtic

2 mei 2015, 22:07

Celtic heeft zich zaterdagmiddag voor de 46ste keer in de clubgeschiedenis tot kampioen van Schotland gekroond, zonder zelf te spelen. De ploeg uit Glagsgow zegevierde vrijdag al met 5-0 over Dundee FC en zag de meest nabije achtervolger Aberdeen een dag later met 1-0 van Dundee United verliezen. Door deze gang van zaken zijn The Bhoys drie speelronden voor het einde al zeker van het kampioenschap.

Dat Celtic kampioen zou worden was al zeker, het was alleen de vraag wanneer de champagne ontkurkt mocht worden. Dat moment is nu gekomen, aangezien Aberdeen in theorie niet meer langszij kan komen. De achterstand van de nummer twee op de kampioen is met nog drie wedstrijden te gaan elf punten. Zodoende is de vierde landstitel op rij een feit voor Celtic.

Leigh Griffiths, Scott Brown, Kris Commons, James Forrest en Nir Biton maakten vrijdag de doelpunten voor de kersverse kampioen. Virgil van Dijk maakte de negentig minuten vol, John Guidetti kwam niet aan spelen toe.

Volgende week zondag speelt Celtic de uitwedstrijd tegen Aberdeen. Na de wedstrijd thuiswedstrijd tegen Iverness Caledonian Thistle op 24 mei krijgt de kampioen de trofee uitgereikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen