Penaltymisser Van Persie komt Man United duur te staan

2 mei 2015, 20:26   Bijgewerkt: 2 mei 2015, 20:44

Manchester United is zo goed als zeker veroordeeld tot het spelen van de voorronde van de Champions League. De ploeg van manager Louis van Gaal had enkele weken geleden nog uitstekende papieren voor rechtstreekse plaatsing voor het miljoenentoernooi, maar is door een ontluisterende 0-1 thuisnederlaag tegen West Bromwich Albion weer een stukje verder verwijderd van de concurrenten. Robin van Persie was de schlemiel, hij miste een strafschop.

Manchester City en Arsenal raken steeds verder uit het zicht voor Man United, dat tussen eind februari en midden april aan een uitstekende serie bezig was. Er werden zes wedstrijden op rij, waaronder tegen Tottenham Hotspur, Manchester City en Liverpool, gewonnen. The Red Devils stevenden af op directe plaatsing voor de CL, maar gaven vervolgens meerdere malen niet thuis. Eerst was Chelsea met 1-0 te sterk, daarna ging de topclub met 3-0 ten onder op het Goodison Park van Everton. Ditmaal was West Brom met 0-1 te sterk in Manchester.

Man United had tachtig (!) procent balbezit, maar hield geen punt over. Oud-NEC'er Jonas Olsson zorgde na 63 minuten spelen voor de enige treffer van de wedstrijd. Een flinke domper voor de thuisploeg, die zes keer op rij in eigen huis gewonnen had. West Brom wist vorig jaar ook al voor een sensatie te zorgen op Old Trafford, waar het toen voor het eerst sinds bijna dertig jaar wist te winnen.

Daley Blind werd na 64 minuten spelen gewisseld bij Man United, dat één punt achter Arsenal staat. De Londenaren hebben echter nog twee duels te spelen, waaronder het duel van maandag met Hull City. Manchester City staat twee punten los van de stadgenoot en speelt zondag nog tegen Tottenham Hotspur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen