"Allegri werd bij Juve bespuugd en bekogeld met eieren"

3 mei 2015, 09:22

De landstitel van Juventus is vooral het kampioenschap van Massimiliano Allegri. De 47-jarige coach werd in de zomer aangesteld als opvolger van de enorm populaire Antonio Conte en dat besluit van de clubleiding viel niet in goede aarde. Veel supporters voerden actie tegen de komst van de oud-trainer van AC Milan.

Beppe Marotta, de algemeen directeur van Juventus, weet nog goed hoe Allegri in Turijn onthaald werd. "Deze landstitel is enorm belangrijk voor ons, omdat de trainerswissel traumatisch te noemen was. De eerste dag dat ik met Allegri en de voorzitter in de auto zat, werden we gespuugd, bekogeld met eieren en getrapt. Het was een enorme uitdaging om die houding om te draaien, maar we hebben samen de Scudetto gewonnen en staan in de halve finale van de Champions League", stelt hij vast bij Sky Italia.

"Allegri is de leider van dit team", vervolgt hij. "In het moderne voetbal gaat het vooral om motivatie en het uiterste uit je spelers halen. Dat heeft Massimiliano gedaan, meer konden we niet van hem vragen."

Juventus stelde het kampioenschap zaterdag veilig dankzij een 0-1 overwinning bij Sampdoria.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen