Newcastle-coach fileert spelers: "Dit was een min tien"

3 mei 2015, 09:50

Newcastle United zit in een diepe sportieve crisis. Tegen concurrent Leicester City ging de ploeg voor de achtste keer op rij onderuit in de Premier League, waardoor het nu in acuut degradatiegevaar verkeert. De ploeg eindigde het duel met negen man, Mike Williamson en Daryl Janmaat kregen twee keer geel. Coach John Carver is woedend.

Na afloop van het duel beschuldigde Carver de 'rode' Williamson van sportieve sabotage. "Die rode kaart pakte hij expres, zo zag het er in ieder geval uit", foeterde de coach voor de camera van BBC Sport. "De bal was al lang over de lijn toen hij zijn overtreding inzette. Er was geen enkele reden om dat te doen. Nu mist hij twee wedstrijden, is dat een eenvoudige ontsnapping? Deze rode kaart accepteer ik niet en dat heb ik hem ook recht in zijn gezicht gezegd."

Niet alleen Williamson bakte er niets van, heel Newcastle United zakte door het ijs. "Op een schaal van één tot tien, geef ik ons een min tien voor deze wedstrijd", vervolgde Carver. "Ik heb iedereen gevraagd of ze wel weten wat hun taken en verantwoordelijkheden zijn. Ik kan niet zelf tegenstanders op het veld dekken. Als je niet bereid bent om overtuigend duels in te gaan, kom je nergens. We hebben maandag een gesprek met de hele selectie, dat wordt interessant. Het lijkt erop alsof er spelers zijn die niet hun best doen, misschien omdat ze denken dat ze hier volgend seizoen niet meer spelen. Maar ze worden goed betaald om hun best te doen."

Bij Newcastle stonden Janmaat en keeper Tim Krul in de basis, Siem de Jong viel na een uur in.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen