Haller geniet in Galgenwaard: "Ze waarderen mijn spel"

3 mei 2015, 11:46

FC Utrecht maakte deze week bekend dat Sébastien Haller ook de komende jaren in de Galgenwaard speelt. De ploeg lichtte een optie tot koop in het huurcontract met AJ Auxerre, tot tevredenheid van de spits. Haller voelt zich uitstekend op zijn plek in de Domstad, laat hij weten op de website van zijn club.

"Ik vind steeds beter mijn weg", zegt Haller over zijn eerste half jaar in Nederland. "Bij FC Utrecht, maar überhaupt in Nederland. Het is een behoorlijke overstap. Een nieuwe cultuur. Een nieuwe taal. Ik krijg veel steun van teamgenoten en mensen van de club. Kan voor alles bij hen terecht. Bij Edu (Edouard Duplan, red.) in het bijzonder, hij heeft mij hier echt opgevangen. Daar ben ik hem dankbaar voor. Ik kijk ernaar uit om na de zomer de voorbereiding op het seizoen mee te maken en nog sterker aan de start te verschijnen."

"Spelen in Stadion Galgenwaard, voor al die uitzinnige fans, is bijzonder", vervolgt de lange aanvaller. "Direct na mijn eerste doelpunt zijn ze mijn naam gaan scanderen. Ze waarderen mijn spel. En mijn doelpunten. Daar geniet ik van. Dat sterkt mij in de gedachte dat ik in Utrecht een mooie tijd ga beleven. Ik heb het geweldig naar mijn zin in Utrecht. Het vertrouwen dat ik bij FC Utrecht voel, miste ik in mijn laatste jaar bij Auxerre."

Sinds zijn komst, in de winterstop, maakte de 20-jarige Haller al tien officiële doelpunten voor FC Utrecht. "Het scoren gaat mij de laatste maanden goed af, dat kun je wel stellen. Of ik het had verwacht? Gehoopt, dat zeker. Natuurlijk, als je voor een nieuwe club gaat spelen dan wil je zo snel mogelijk laten zien wat je kunt. En zo snel mogelijk van waarde zijn voor de ploeg. Doelpunten maken, want dat is mijn drijfveer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen