Chelsea en Mourinho hebben Engelse titel binnen

3 mei 2015, 16:26

Voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis, en voor de derde keer met José Mourinho als manager, is Chelsea kampioen van Engeland geworden. De Londense ploeg stelde de landstitel veilig door in het eigen Stamford Bridge met 1-0 te winnen van Crystal Palace. Eden Hazard maakte het enige doelpunt.

Met Chelsea krijgt Engeland dit seizoen een terechte kampioen, daar kan niemand iets op afdingen. Want hoewel er wel eens kritiek was op de defensieve speelwijze, bestaat er geen enkele twijfel over de superioriteit van de Blues. Slechts twee keer ging Chelsea dit seizoen in competitieverband onderuit, begin december tegen Newcastle United (2-1) en op nieuwjaarsdag tegen Tottenham Hotspur (5-3). Verder won Chelsea vooral heel veel, tot vandaag al 24 keer, en speelde het acht keer gelijk. Twee van die gelijke spelen waren tegen Manchester City, de kampioen van het afgelopen seizoen. Chelsea was dit seizoen het toonbeeld van degelijkheid en deed in de meeste wedstrijd precies wat het moest doen. Vaak niet veel meer, maar zelden minder. Dertien punten was, tot vandaag, de voorsprong op nummer twee Manchester City.

Ook als het Chelsea even tegenzat met blessures of schorsingen, zoals deze maand, bleef het zijn punten pakken. "Dit was de maand waarin veel mensen rekenden op een misstap van Chelsea", wist manager Mourinho fijntjes te vertellen na de overwinning van afgelopen week op Leicester City. "We speelden zonder Diego Costa en Loïc Remy, maar deze kleine groep was fenomenaal."

In de kampioenswedstrijd tegen Crystal Palace ontbraken de geblesseerden Costa en Remy opnieuw, waardoor good-old Didier Drogba in de spits stond. Het werd een duel dat misschien wel symbolisch was voor Chelsea dit seizoen: niet spetterend, wel degelijk. Eden Hazard, de vormgever van het Londense elftal, opende vlak voor rust de score. Hij miste een strafschop, maar was vervolgens als eerste bij de bal en kon de bal koppend alsnog tegen de touwen werken.

De ruim 41.500 toeschouwers op Stamford Bridge waren ook na deze openingstreffer niet getuige van een spectaculaire pot voetbal en Crystal Palace kwam steeds beter in de wedstrijd. Yaya Sanogo had vlak voor tijd zelfs de gelijkmaker op zijn schoen, maar miste alleen voor doelman Thibaut Courtois.

Het succes van Chelsea heeft overigens ook een (heel) klein Nederlands tintje. Voormalig jeugdinternational Nathan Aké, anderhalve week geleden teruggekeerd na een korte periode op huurbasis bij Reading, zat op de reservebank tegen Crystal Palace. Speelminuten kreeg de jonge middenvelder echter niet.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen