AA Gent neemt koppositie over, Anderlecht blijft in spoor

3 mei 2015, 20:02   Bijgewerkt: 4 mei 2015, 00:12

De nieuwe koploper van de Belgische competitie is AA Gent. Op bezoek bij Kortrijk profiteerde de club optimaal van de nederlaag die concurrent Club Brugge zaterdag leed bij Standard Luik (0-1).

Opvallend genoeg hoefde AA Gent niet te scoren om tot winst te komen tegen Kortrijk. Een eigen doelpunt van Maxime Chanot, halverwege de tweede helft, bleek beslissend in de wedstrijd. De international van Luxemburg werkte een voorzet van Gent-uitblinker Danijel Milicevic achter zijn eigen doelman.

AA Gent heeft nu, met nog vier wedstrijden te spelen, één punt meer dan Club Brugge. Een eerste landskampioenschap uit de clubhistorie begint dus voorzichtig te lonken voor de Buffalo's.

Anderlecht blijft in het spoor van AA Gent en Club Brugge. De titelverdediger zegevierde later op de dag met 0-1 bij Charleroi en verkleinde daarmee de achterstand op Gent tot vier punten. Andy Najar maakte in het Stade du Pays de Charleroi het winnende doelpunt. De Hondurees promoveerde in de 21ste minuut een mislukt schot van Dennis Praet alsnog tot doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen