Nijland dolgelukkig: "Dit is zo mooi, zo mooi"

3 mei 2015, 20:58   Bijgewerkt: 4 mei 2015, 10:22

FC Groningen sleepte zondag voor de eerste keer in de clubhistorie een prijs in de wacht. De equipe uit de Martinistad was in De Kuip in de finale van de KNVB Beker met 2-0 te sterk voor titelverdediger PEC Zwolle. Algemeen directeur Hans Nijland straalde na afloop van oor tot oor.

"Geweldig, kijk om je heen. Wat er nu gebeurt, ongekend", reageerde Nijland bij FOX Sports, doelend op de vreugde in De Kuip. "Dit is fantastisch. Ik vond het ook verdiend, maar het was wel ongelooflijk spannend. In de rust vond ik het nog beide kanten op kunnen. Dit is zo mooi en zo belangrijk voor de club. Je durft er niet aan te denken, maar het is gebeurd. Het betekent dat we Nederland mogen vertegenwoordigen in de Europa League. Fantastisch." FC Groningen is rechtstreeks geplaatst voor de groepsfase van het Europese toernooi.

"Of ik het hiervoor, een grote prijs, heb gedaan? Ik heb het niet alleen gedaan", vervolgde Nijland. "We zijn ooit met een groepje fanatieke mensen in deze club gestapt, hebben ooit bedacht dat we een nieuw stadion moeten hebben. Dat hebben we geflikt en dit sportieve succes hadden we nodig. Je hebt vorig jaar bij PEC Zwolle gezien wat voor geweldige boost het was voor die club. Dat geldt nu ook voor ons."

FC Groningen wordt op woensdag 6 mei gehuldigd. "Het wordt een complete gekte in de provincie, kan ik je zeggen. Dit is zo mooi, zo mooi. We verwachten woensdag een gekkenhuis met 30.000, 40.000 mensen. Ik kijk er naar uit, net als naar de Johan Cruijff Schaal en de Europa League", aldus Nijland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen