Van de Looi kalm: "Maar ga nog wel uit mijn dak"

3 mei 2015, 20:58   Bijgewerkt: 3 mei 2015, 21:23

Erwin van de Looi heeft opnieuw een topprestatie geleverd met FC Groningen. De oefenmeester, die vorig seizoen in zijn debuutjaar al Europees voetbal haalde met de club, leidde de equipe uit de Martinistad naar de winst van de KNVB Beker. PEC Zwolle werd zondag in de finale in De Kuip met 2-0 verslagen. Van de Looi oogde na afloop opvallend kalm.

"Wat er nu door mij heen gaat? Niet veel", antwoordde Van de Looi koeltjes bij FOX Sports. "Dit wilden we ongelooflijk graag en is fantastisch. Het gaat nog wel gebeuren dat ik uit mijn dak ga, want ik ben ongelooflijk blij dat het gelukt is. We hebben zo hard gewerkt."

Van de Looi is de eerste coach die FC Groningen een prijs heeft bezorgd. "Dat is niet niets", beseft de oefenmeester. "In pas mijn tweede jaar. Ik ben hartstikke blij, neem dat maar van mij aan."

FC Groningen was op voorhand licht favoriet, aangezien het in de laatste weken in de competitie beter presteerde dan PEC Zwolle. Van de Looi: "We hebben van te voren gezegd: 'geen rare dingen toen'. Onze eerste helft was niet best, maar in de rust hebben we gezegd: 'we winnen'. En het is gelukt. Na de 2-0 had ik er een goed gevoel over. De 1-0 was een beetje een gelukkige goal, die viel er half tussen in. Maar wie heeft het daar morgen nog over?"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen