Matchwinner Rusnák: "Echte teamprestatie"

Ger
3 mei 2015, 21:56

Met twee doelpunten groeide Albert Rusnák uit tot de held van FC Groningen in de bekerfinale. De Slowaak, die in de afgelopen winterstop door FC Groningen werd overgenomen van Manchester City, bezorgde zijn club daarmee de eerste prijs in de clubhistorie.

"Het is ongelooflijk. Dit is zo mooi voor alle mensen die bij FC Groningen betrokken zijn", zegt Rusnák (20) na de eindstrijd tegen PEC Zwolle tegenover FCUpdate.nl. "Het is natuurlijk fantastisch om twee keer te scoren, maar dit is niet alleen mijn feestje. Ik ben pas sinds januari bij deze club. Dit is echt een teamprestatie. De ploeg gaat altijd boven het individu", blijft de matchwinner bescheiden.

Rusnák was voor de finale al positief over de kansen van FC Groningen. "Ik had absoluut het gevoel dat we gingen winnen", aldus de Slowaak. "Maar eerlijk gezegd hadden we het in de eerste helft behoorlijk lastig. Dat is toch de druk van een finale. Na de rust ging het beter en uiteindelijk scoren we dus twee keer. Heel bijzonder dat ik in mijn eerste jaar op het hoogste niveau al een prijs win."

"Nu is het tijd om te genieten. We gaan een mooie zomer tegemoet", verwijst Rusnák naar het Europese ticket van de noorderlingen. "We spelen nog twee competitiewedstrijden, maar de druk is er nu af. Ons doel voorafgaand aan het seizoen was plaatsing voor de Europa League en dat is nu gelukt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen