'Ajax informeert bij management Van der Vaart'

4 mei 2015, 07:57

Ajax wil weten in hoeverre het mogelijk is om Rafael van der Vaart komende zomer terug te halen naar Amsterdam. De clubleiding heeft geïnformeerd bij het management van de ervaren middenvelder, meldt De Telegraaf. Van der Vaart zou 'niet direct afwijzend' hebben gereageerd op de flirt vanuit de hoofdstad.

Hoewel Van der Vaart dus de optie open houdt, lijkt zijn voorkeur uit te gaan naar een ander avontuur. Zo zou hij gesteld hebben dat het moeilijk wordt om voor Ajax te kiezen, als een andere club hem een aanbod doet dat vele malen aantrekkelijker is. Bovendien kan ook de duur van de eventuele samenwerking een probleem worden, want Van der Vaart wil graag voor meerdere jaren zekerheid. Dat kan of wil Ajax niet bieden.

Van der Vaart kan na dit seizoen transfervrij vertrekken bij Hamburger SV, waarmee hij een slecht seizoen doormaakt. Ajax zou hem de kans willen bieden op sportief eerherstel en een goed seizoen in Amsterdam, met mogelijk CL-voetbal, zou hem ook weer in beeld kunnen helpen bij het Nederlands elftal.

Overigens zei Van der Vaart onlangs bij FOX Sports niet te rekenen op een terugkeer naar de ArenA. "Het liefst wil ik naar een topcompetitie. Als die niet komt, ga ik naar andere dingen kijken. Ajax? Daar denk over na. Maar ik ben al een keer teruggekeerd naar een oude club (HSV, red.) en dat is niet zo goed bevallen. Bovendien wil ik nog een paar jaar in het buitenland spelen. Waar, dat is voor mij ook nog een verrassing."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen