Oss haalt uit naar Boessen: "Intern onhoudbaar spanningsveld"

4 mei 2015, 10:31   Bijgewerkt: 4 mei 2015, 10:45

FC Oss heeft coach Wil Boessen ontslagen omdat hij door zijn eigen gedrag niet langer te handhaven was, stelt voorzitter Bert Zwanenburg. In een verklaring is de preses niet mals voor de ontslagen trainer. Onder leiding van Boessen won FC Oss de derde periode, waardoor de club mee mag doen aan de play-offs.

Na deze gewonnen periodetitel gingen beide partijen in gesprek over een nieuw contract, maar een akkoord werd niet bereikt. Dit verstoorde de onderlinge verhoudingen, stelt de voorzitter. "We zijn tot de conclusie gekomen dat direct ingrijpen noodzakelijk was. Na de mislukte poging om het contract met Wil Boessen te verlengen, is er intern een onhoudbaar spanningsveld ontstaan, gecreëerd door Wil Boessen zelf."

Zwanenburg vervolgt: "Overal lazen en hoorden we hoe ambitieloos FC Oss wel niet was en wie de reden was achter het tot op dit moment zo succesvolle seizoen. Er is echter maar één reden waarom de samenwerking niet werd voortgezet en dat was dat Wil Boessen meer geld wilde dan FC Oss zich wenste te veroorloven. Op zich is dat geen probleem, zakelijke verschillen van mening kunnen er altijd zijn, maar maak dan je werk af op basis van de afspraken die je vooraf met elkaar hebt gemaakt en communiceer geen zaken naar buiten die nooit zijn besproken. Hiermee doe je afbreuk aan alle hardwerkende mensen, sponsoren en supporters die onze club hebben gebracht, daar waar ze nu staat. Kortom: niemand is belangrijker dan onze mooie club."

"We hebben hierdoor geconstateerd dat er op de werkvloer en in onze achterban onvrede is ontstaan, waardoor de chemie tussen spelers, trainer en achterban weg lijkt te gaan en het zo succesvolle seizoen als een nachtkaars uit dreigt te gaan", zegt de voorzitter van de bescheiden Brabantse Jupiler League-club. "Reden voor ons om nu in te grijpen. Dit besluit was dor de directie al genomen voor de wedstrijd tegen Sparta van afgelopen vrijdag. FC Oss zal al haar resterende verplichtingen richting Wil Boessen keurig nakomen."

Met Boessen op de bank verloor FC Oss zijn laatste vijf wedstrijden in de Jupiler League.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen