Pirlo: "Afscheid met CL-titel zou geweldig zijn"

4 mei 2015, 11:59

Als Juventus er dit seizoen in slaagt om de Champions League te winnen, vertrekt Andrea Pirlo waarschijnlijk uit Turijn. In een groot interview met de Gazzetta dello Sport laat de 35-jarige spelmaker weten dat hij, in dat geval, op zijn hoogtepunt vertrekt. Aan stoppen met voetballen denkt hij echter nog niet.

"Om mijn periode bij Juventus af te sluiten met een Champions League-titel, zou een droom zijn", laat Pirlo, die de CL in 2003 en 2007 al won met AC Milan, weten in aanloop naar de halve finale tegen Real Madrid. "Ik stop zeker niet met voetballen, ik ga door zo lang ik het verlangen heb om iedere dag alles te geven op de training. Maar de Champions League winnen zou absoluut de beste manier zijn om Juventus te verlaten."

Overigens hoeven fans van Juventus niet bang te zijn dat Pirlo vervolgens het shirt van een andere club uit de Serie A aantrekt. "Juventus is mijn laatste club in Italië, ongeacht wat er gebeurt", stelt hij. "De Amerikaanse competitie kan een idee zijn, al ben ik daar nu nog niet mee bezig. Juventus is het enige waar ik aan denk. Laten we eerst maar proberen om de Champions League te winnen, dan kijken we daarna wel verder."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen