Maaskant over Fernandez: "Had hem fitter verwacht"

4 mei 2015, 12:22

De naam van Guyon Fernandez stond in de winterstop hoog op het verlanglijstje van NAC Breda-coach Robert Maaskant. De trainer kreeg zijn zin en de spits kwam naar het Rat Verlegh Stadion, maar indruk heeft hij sindsdien niet gemaakt. Zijn rol bij de in degradatienood verkerende club lijkt zelfs al uitgespeeld.

Maaskant zag in Fernandez zijn ideale spits, vertelt de coach in AD Sportwereld. "Ik wilde met een compacte organisatie gaan spelen en had gedacht dat Guyon, met de diepte in zijn spel, daarin een perfecte rol zou kunnen spelen. Maar hij heeft niet aan het verwachtingspatroon voldaan, daarom heb ik hem uiteindelijk ook op de bank gezet." Dat was onvermijdelijk, want Fernandez speelde uiterst ongelukkig. "We waren nog geen draaiend elftal, maar ik had eerlijk gezegd wel verwacht dat Guyon veel fitter zou zijn", geeft Maaskant toe.

Inmiddels is Mats Seuntjens de vaste eerste spits van NAC Breda geworden. Toch heeft coach Maaskant de hoop nog niet opgegeven dat Fernandez dit seizoen nog van waarde kan zijn voor zijn club. "Ik vind het te makkelijk dat mensen hem nu helemaal afbranden. Hij levert arbeid en is een goede jongen in de groep."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen