NEC: "In as bij voorkeur spelers die Nederlands spreken"

4 mei 2015, 15:38

Bij NEC staat het vizier op het nieuwe seizoen gericht. De ploeg uit Nijmegen is op superieure wijze kampioen van de Jupiler League geworden en hoopt na de zomer een goed figuur te slaan op het hoogste niveau. De zoektocht naar versterkingen is in volle gang, laat algemeen directeur Bart van Ingen weten.

De zomerse transferperiode wordt essentieel voor zijn club, weet Van Ingen. "Het is pas mei, dus de tijd is wel in ons voordeel. We zijn al aan het doorselecteren en zijn ook al met een aantal namen bezig. We hebben van elf spelers afscheid genomen en hebben een selectie van 23. Dus je kunt wel uitrekenen hoeveel we er nodig hebben", rekent hij voor in gesprek met Omroep Gelderland. De beleidsmaker weet wat hij zoekt. "In de as willen we bij voorkeur spelers die Nederlands spreken. We willen attractief blijven spelen. Het zal een mix van ervaring en talent worden. Daar scouten we ook op. Met aanvallende spelers op de buitenkant."

Van Ingen is optimistisch. "Het is in ieder geval fijn om de positiviteit rond te club te merken. Er is zeker rust, maar dat is altijd betrekkelijk. Al ligt het er ook aan hoeveel wedstrijden op rij je wint of verliest. Dit blijft altijd een roerige club. Maar we gaan met een goed plan naar de eredivisie kijken, daar heb ik alle vertrouwen in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen