Müller denkt terug aan 7-0 zege: "Geweldige ervaring"

5 mei 2015, 16:31

Met warme gevoelens denkt Thomas Müller terug aan de ontmoeting met FC Barcelona in 2013. Over twee duels was Bayern München toen met 7-0 te sterk voor de Spaanse grootmacht in de Champions League. "Dat was een geweldige ervaring", blikt de Duitse aanvaller op de clubsite terug.

Het heenduel won Bayern toen met 4-0, in Catalonië werd er met 0-3 gewonnen. "We waren briljant die avond in Barcelona", weet Müller nog. "We hebben het toen aan de hele voetbalwereld laten zien." Morgen (woensdag) keert Müller met zijn team terug in Camp Nou, voor het heenduel in het tweeluik van de halve finale van de Champions League. Het wordt voor de aanvaller alweer de vijfde halve eindstrijd in het kampioenenbal in zes jaar tijd. "Natuurlijk is een halve finale bijzonder, maar ik blijf er rustig onder. Het spelen van een halve finale is geen nieuwe situatie voor mij."

Barcelona, koploper van La Liga, won de laatste twee competitieduels met 6-0 en 8-0. "We kunnen de kwaliteiten van die club", vervolgt Müller. "Zij zijn van wereldklasse, vooral voorin. Voor een verdediger is het niet fijn als hij Messi op zich af ziet dribbelen. Maar wij zijn op elkaar afgestemd. De coach geeft ons een plan mee, daarna is het woord aan ons."

Müller heeft een positief gevoel, daags voor de kraker. "Ik ben optimistisch en heb het idee dat wij het gaan redden. Wij zijn Bayern en zijn voor niemand bang", zegt de aanvaller strijdvaardig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen