Newcastle-soap gaat voort: captain schrijft open brief

5 mei 2015, 19:54

In een poging om de supporters weer achter de club te krijgen heeft Fabricio Coloccini, de aanvoerder van Newcastle United, een open brief geschreven. In zijn schrijven doet Coloccini een beroep op de fans om de recente problemen even te vergeten en als één man achter het elftal te staan.

Newcastle United verloor al acht keer op rij in Engeland en als het er niet in slaagt om deze lijn te doorbreken, is degradatie onvermijdelijk. Het voorlopige dieptepunt van de sportieve crisis werd afgelopen weekend bereikt, toen er met 3-0 verloren werd van concurrent Leicester City. Tijdens dat duel was een spandoek met de veelzeggende tekst 'We eisen geen team dat wint, we eisen een team dat zijn best doet' te zien in het vak met Newcastle-fans. Bovendien haalde manager Chris Carver na afloop keihard uit naar zijn spelers.

Twee dagen na de zeperd tegen Leicester kwam de clubleiding al met een korte verklaring naar buiten, waarin stond dat er intern diverse gesprekken gevoerd zijn. "De uitkomst daarvan is dat het bestuur, John Carver, zijn staf en de spelers volledig gericht zijn op de huidige situatie en de drie enorm belangrijke wedstrijden die nog te spelen zijn, waarvan twee in het eigen St. James' Park", stond te lezen op de website van Newcastle United. "Alle partijen accepteren hun verantwoordelijkheid voor de huidige situatie en zijn vastbesloten om er samen voor te zorgen dat deze club behouden blijft voor de Engelse Premier League", aldus de club.

In een open brief doet Coloccini nu ook een duit in het zakje. Hij schrijft begrip te hebben voor de teleurstelling bij fans, maar benadrukt dat de spelers net zo zeer balen van de huidige situatie. Nu is vooral belangrijk om vooruit te kijken, doceert hij. "Ik wil graag alle fans oproepen om alle verschillen, meningen en alles wat ons bij Newcastle United verdeelt, opzij te schuiven. Kom alsjeblieft zaterdag naar St. James' Park om een prachtige sfeer te creëren en het team meer dan ooit te steunen. Het enige dat nu telt, is Newcastle United."

Newcastle United speelt zaterdag in het eigen stadion tegen middenmoter West Bromwich Albion. Voor Newcastle United spelen de Nederlanders Tim Krul, Siem de Jong, Vurnon Anita en Daryl Janmaat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen