Fan (58) moet fietsen na weddenschap met Graafschap-spits

5 mei 2015, 21:24

Voor één fan wordt de uitwedstrijd van De Graafschap tegen Sparta hoe dan ook een hele belevenis. De 58-jarige Ronald Kwaaitaal verloor een weddenschap met spits Jerry van Ewijk van de Superboeren en moet, als gevolg daarvan, de 160 kilometer van Doetinchem naar het Kasteel fietsend afleggen.

Kwaaitaal wedde met Van Ewijk dat de spits dit seizoen geen twintig goals zou maken. Nu de teller van de aanvaller al op achttien staat, neemt de sportieve supporter zijn verlies. "De twintig gaat hij zeker halen. De play-offs komen ook nog en hij neemt de penalty's", legt hij uit bij Omroep Gelderland. Het is al de tweede keer dat Kwaaitaal een weddenschap verliest van de De Graafschap-spits, eerder gebeurde hetzelfde toen Van Ewijk op het punt van doorbreken stond. "Ik vroeg hem of hij het niveau aan kon. Hij was daar zeker van. Dus wedde ik met hem dat als hij een basisplek zou veroveren, hij een flesje wijn zou krijgen", aldus de fan.

Kwaaitaal vertrekt vrijdag rond 6.00 uur in de ochtend vanaf de Vijverberg en verwacht de 160 kilometer naar Rotterdam in tien uur af te leggen. Inclusief 'pitstop': "Mijn moeder woont in IJsselstein, dat is 110 kilometer. Ik hoop daar rond de middag een boterham te kunnen eten, want dat doe ik in een uur of vijf." Gunstig voor Kwaaitaal is dat het die dag droog lijkt te blijven: "En noordoostenwind, dus ik heb strontgeluk."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen