Historische titelprolongatie ver weg voor Real

5 mei 2015, 22:39   Bijgewerkt: 6 mei 2015, 08:07

Nog nooit in de geschiedenis van de Champions League slaagde een club erin om zijn titel succesvol te verdedigen. Ook Real Madrid gaat er een hele klus aan krijgen om een eind te maken aan dit opvallende gegeven, want de titelhouder verloor dinsdag de heenwedstrijd in de halve finale tegen Juventus met 2-1.

Door de uitslag in Turijn is Real natuurlijk allesbehalve uitgeschakeld, de uitslag biedt perspectief voor de return. Dan volstaat voor de ploeg van Carlo Ancelotti een kleine zege om door te gaan, maar Juventus verslaan is dit seizoen niet eenvoudig. Slechts drie keer verloor het in de Serie A, waarvan tweemaal toen de voorsprong op de ranglijst al dusdanig groot was dat de druk van de ketel was.

Real leek grip te krijgen op de speelwijze van Juventus en in de eerste minuten van de tweede helft gingen de Spanjaarden op jacht naar een voorsprong, maar een counter hielp de thuisploeg terug in het zadel. Carlos Tevez ontsnapte en kon, in het strafschopgebied, door Daniel Carvajal alleen nog onreglementair gestuit worden. De bal ging op de stip en Tevez schoot zelf de 2-1 binnen, wat ook de eindstand zou blijken.