Morata doet oude club pijn: "Bijna perfecte prestatie"

5 mei 2015, 23:45

Uitgerekend een Madrileen zat Real Madrid dwars in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. Alvaro Morata, bij Real niet goed genoeg bevonden, opende dinsdag in Turijn de score.

Uit respect voor zijn oude club juichte Morata niet na zijn doelpunt en ook na het laatste fluitsignaal wilde hij niet spreken van een sportieve revanche op Real. Hij keek vooral naar het geheel en de 2-1 zege die zijn ploeg geboekt had. "Dit is een geweldige avond omdat we gewonnen hebben, niet omdat ik gescoord heb", zegt hij bij Sky Sports Italia. "Maar deze ontmoeting gaat over twee wedstrijden, we mogen niet denken dat we de buit al binnen hebben. De tweede wedstrijd, in Spanje, moeten we benaderen alsof het 0-0 staat."

Toch wilde Morata nog wel even benadrukken hoe trots hij op de teamprestatie was in deze eerste wedstrijd. "Dit was bijna een perfecte prestatie. Real Madrid is, in mijn ogen, de sterkste ploeg van de wereld."

Juventus moet het karwei nu volgende week afmaken in Bernabéu, op bekend terrein voor Morata. "Ik heb nog veel vrienden bij Real. Rond deze wedstrijd heb ik weinig mensen gesproken, maar in Spanje zal er ongetwijfeld een etentje komen." Hij hoopt dat Juventus overeind blijft in Spanje. "Toen ik naar deze club kwam, wilde ik minimaal de halve finale halen. Waarom zouden we, nu we hier staan, niet 'all the way' kunnen gaan?"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen