Allegri is kritisch: "Maar ik had hier wel voor getekend"

6 mei 2015, 09:05

Juventus verschafte zichzelf dinsdagavond een prima uitgangspositie, in de halve finale van de Champions League. In het eigen stadion won La Vecchia Signora met 2-1 van Real Madrid, waardoor de Italiaanse kampioen allesbehalve kansloos is om de finale van het miljoenentoernooi te bereiken. Trainer Massimiliano Allegri was na afloop van de wedstrijd een gelukkig man, maar kraakte ook nog kritische noten.

"Ik ben zeer blij met het optreden van de jongens. Dit is een mooie beloning, die ze volledig verdiend hebben. Het is niet eenvoudig om tegen Real Madrid te spelen. We speelden met een hoge intensiteit en stonden Real weinig toe", zei Allegri tegen Sky Sport Italia. De keuzeheer van Juventus bleef wel kritisch. "Toch kon het in de eerste helft beter, met het creëren van kansen. Het is ook jammer dat de kans van Llorente er niet in ging. Maar op voorhand had ik zeker getekend voor deze uitslag. Nu hebben we ook een week de tijd om ons voor te bereiden op de strijd in Madrid."

Allegri verraste in de basisopstelling, door in plaats van Roberto Pereyra voor de onervaren Stefano Sturaro te kiezen. "Dit deed ik omdat Pereyra een wedstrijd als invaller kan veranderen en omdat Sturaro goed in vorm is. Ik had loopvermogen nodig, ter ondersteuning van de defensie. De jongens hebben het verdedigend uitstekend gedaan. Ik ben zeer blij met waar we op het moment mee bezig zijn met Juventus", aldus Allegri.

Alvaro Morata maakte er 1-0 van tegen zijn oude club, alvorens Cristiano Ronaldo de stand gelijk trok. Carlos Tevez besliste het duel in de tweede helft vanaf de strafschopstip.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen