Mourinho dicht bij contractverlenging bij Chelsea

6 mei 2015, 13:29

José Mourinho zet binnen afzienbare tijd zijn handtekening onder een nieuwe contract bij Chelsea, waarmee hij afgelopen weekend zijn derde Premier League-titel wist te grijpen. De 52-jarige Portugees bevindt zich momenteel op de helft van het vierjarige contract dat hij in de zomer van 2013 ondertekende en lijkt met een nieuwe verbintenis dus nog jaren op Stamford Bridge werkzaam te blijven.

Chelsea en Mourinho zijn dicht bij een akkoord. Dat melden diverse Engelse media, waaronder de BBC. De komende weken zullen beide partijen de gesprekken over een contractverlenging hervatten. Na afloop van de 1-0 zege op Crystal Palace, wat genoeg was voor de landstitel, zei Mourinho al dat hij langer bij Chelsea wilde blijven. "Ik blijf hier tot Roman Abramovich me niet meer hoeft te hebben", sprak de Portugees, die doelt op de steenrijke Russische clubeigenaar.

Mourinho is bezig aan zijn tweede periode bij Chelsea. In zijn eerste tijdperk in Londen, tussen 2004 en 2007, won hij twee landstitels. The Blues legden toen onder meer beslag op het eerste kampioenschap in vijftig jaar. Ook won hij toen één keer de FA Cup en twee keer de League Cup. Via Internazionale en Real Madrid keerde hij terug bij Chelsea.

Met FC Porto en Inter wist Mourinho in het verleden de Champions League te winnen. Met Chelsea lukte hem dat nog niet. Dit seizoen werd hij in het miljoenentoernooi uitgeschakeld door Paris Saint Germain.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen