'Voorbeeldprof' Gudelj tekent vijfjarig contract bij Ajax

6 mei 2015, 16:25   Bijgewerkt: 6 mei 2015, 16:42

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu definitief geworden: Nemanja Gudelj is met ingang van komend seizoen speler van Ajax. De 23-jarige middenvelder liet de training van AZ woensdagavond schieten om zijn transfer naar de Amsterdamse club af te ronden. Hij heeft een vijfjarig contract getekend bij Ajax, dat naar verluidt zes miljoen euro betaalt voor de Servische international.

Bij AZ lag Gudelj nog tot medio 2016 vast. Afgelopen zomer was de middenvelder hard op weg naar FC Porto, maar het uitblijven van een bankgarantie gooide destijds roet in het eten. Ondertussen bleef de krachtige middenvelder zich ontwikkelen bij AZ, waar hij dit seizoen zonder twijfel de smaakmaker was. De Serviër was in 31 optredens goed voor elf doelpunten.

De in Belgrado geboren Gudelj moet bij Ajax voor strijd en fysieke kracht op het middenrif gaan zorgen. Het jeugdproduct van NAC Breda is de tweede zomeraanwinst van de Amsterdammers, die eerder al de optie tot koop in het huurcontract van spits Arek Milik lichtten. De Poolse international, dit seizoen gehuurd, komt voor 2,8 miljoen euro over van Bayer Leverkusen.

"In bepaalde wedstrijden heb je spelers nodig die niet alleen op techniek het verschil kunnen maken, maar ook fysiek en qua uitstraling. Je moet af en toe een 'beukie' kunnen uitdelen", legt trainer Frank de Boer de transfer van Gudelj uit op de website van Ajax. "Met de komst van Nemanja hebben we nu iemand in huis die al die verschillende kwaliteiten verenigt én er een winnaarsmentaliteit aan koppelt."

"Hij laat niets aan het toeval over. Zowel binnen als buiten het veld. Hij is echt een voorbeeldprof", aldus De Boer. "Natuurlijk komen er wellicht nog meer nieuwe spelers, maar de komst van Nemanja Gudelj is in ieder geval een eerste belangrijke stap. Ik ben zeer blij met zijn komst."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen