Luis Enrique: "Messi kan alles, dat zien we elke dag"

7 mei 2015, 07:50

FC Barcelona deelde woensdagavond een ferme dreun uit aan Bayern München. De Catalaanse voetbalgrootmacht won de eerste ontmoeting in de halve finale van de Champions League met 3-0 van de Duitse recordkampioen. Lange tijd ging het gelijk op, maar in het laatste kwartier stond er een kleine, maar toch hele grote voetballer op: Lionel Messi. Met twee doelpunten en een assist kroonde de Argentijnse dribbelaar zich tot man van de wedstrijd.

"Het was een moeilijke wedstrijd, zoals we ook al verwachtten", sprak Barça-coach Luis Enrique na afloop. "Beide teams wilden druk zetten. We hebben desondanks veel kansen gecreëerd. Het ging lange tijd gelijk op, maar in een tijdsbestek van vijftien minuten hebben we de wedstrijd gewonnen. We waren effectief op het juiste moment. We moeten nog niet te hard juichen, want dinsdag wacht er weer een zware wedstrijd", blijft Luis Enrique kalm.

Messi liet met twee geweldige treffers zien dat hij een klasse apart is in de voetbalwereld. Luis Enrique genoot weer van zijn vedette. "Natuurlijk is het leven eenvoudiger met Lionel Messi aan je zijde. Hij kan alles, dat zien we elke dag. Hij is van een andere planeet. Naast Leo droegen alle spelers hun steentje bij. Het resultaat is indrukwekkend, maar de wedstrijd was zeer gelijkopgaand. In halve finales maken kleine details het verschil. Wij hebben drie extreem sterke aanvallers en Messi heeft het voor ons beslist."

Ook over het verdedigende werk was Luis Enrique zeer tevreden. "We hebben ijzersterk verdedigd. Zij hebben eigenlijk maar één echte kans gehad, met Robert Lewandowski. We wisten de bal steeds snel te veroveren, onze werklust was uitstekend. Ik ben zeer verheugd met dit resultaat", besluit Luis Enrique.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen